Xbox One kan vanaf 12 december games naar Oculus Rift streamen | Gamer.nl

Xbox One kan vanaf 12 december games naar Oculus Rift streamen | Gamer.nl

De Xbox One kan vanaf 12 december games naar de Oculus Rift streamen, al gaat het daarbij nadrukkelijk niet om vr-games.

Spelers kunnen vanaf 12 december met een nieuwe app voor Xbox One-games spelen op een virtueel scherm in Oculus Rift, meldt Microsoft. Dat scherm zweeft in één van de drie beschikbare virtuele ruimtes voor de speler. De games zelf ogen niet anders dan dat ze op een tv doen. Spelers kunnen kiezen uit vr-ruimtes met de titels 'Citadel', 'Retreat' en 'Dome'.

Niet alle games worden direct ondersteund, maar in ieder geval Gears of War 4, Forza Horizon 3 en Halo 5: Guardians kunnen met de Oculus Rift op worden gespeeld, net als een onduidelijk aantal sportgames, indie-titels en backwards compatible Xbox 360-games.

Microsoft werkt ondertu en aan zijn Project Scorpio, een krachtigere versie van de Xbox One die geschikt is voor zowel 4K-games als virtual reality. Concurrent Sony bracht in oktober zijn PlayStation VR uit, waarmee al wel volledige vr-games met de spelcomputer op gespeeld kunnen worden.

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou