Tijdens deze onthulling liet Microsoft weten dat het apparaat later in 2013 wereldwijd zou lanceren en standaard geleverd zou worden met Kinect. Helaas moest Microsoft later terugkomen op zijn beloofde lanceringsdatum. Op 14 augustus meldde het bedrijf dat de Xbox One pas in 2014 in Nederland zou verschijnen.

Op 18 maart van dit jaar bevestigde Microsoft dat de Xbox One in Nederland vanaf september verkrijgbaar zal zijn. Wanneer in september is nog onbekend. Op 13 mei 2014 meldde Microsoft ook dat het een Kinect-loze Xbox One-bundel gaat verkopen voor een adviesprijs die 100 euro lager ligt dan de originele 499 euro. Kinect moet later dit jaar ook los verkrijgbaar komen.

Tweedehands games en eens per 24 uur online

Kort na de onthulling van de Xbox One kwam naar buiten dat het spelen van tweedehands games geld zou kosten. Ook werd op de E3 van 2013 verteld dat de Xbox One eens per 24 uur online zou moeten gaan. Op beide beslissingen kwam veel kritiek. Microsoft reageerde door te komen met een patch die op dag van lancering van de Xbox One beschikbaar was, waardoor de onlineverplichting verdween.

Met betrekking tot de kosten aan de tweedehandsverkopen heeft Microsoft het initiatief bij uitgevers neergelegd. Op de E3 van 2013 gaf Microsoft aan dat uitgevers zelf per game kunnen bepalen of er extra kosten verbonden zijn aan het spelen van een tweedehands kopie. 

Meer weten over de Xbox One? We hebben een Xbox One-dossier met al het nieuws, trailers en ook al recensies van Xbox One-games.