Update: 'Xbox One is 18 miljoen keer verkocht' | Gamer.nl

Update: 'Xbox One is 18 miljoen keer verkocht' | Gamer.nl

Update: De claim van e-sportbedrijf Gfinity dat er wereldwijd 18 miljoen exemplaren van de Xbox One zijn verkocht, is gebaseerd op eerdere geruchten over de verkoopcijfers van Microsoft's console. Dat laat Gfinity weten.

Eerder dit jaar liet onder andere journaliste Mary J Foley van website ZDNet weten dat ze van een bron had vernomen dat Microsoft tenminste 18 miljoen exemplaren van de Xbox One had verkocht. Het cijfer wat Gfinity noemde was dus niet gebaseerd op bronnen binnen Microsoft.

Oorspronkelijk bericht:
Er zouden wereldwijd zo'n 18 miljoen exemplaren zijn verkocht van de Xbox One. Dat claimt Neville Upton, de chief executive van e-sportsbedrijf Gfinity. Het bedrijf heeft op dit moment een partnerschap met Microsoft.

Microsoft zelf is al geruime tijd gestopt met het bekendmaken van verkoopcijfers van de Xbox One, waardoor Upton's claim de internationale media heeft behaald. Hij benoemt het cijfer in een persbericht dat draait om een e-sports app voor Xbox One.


Doordat Microsoft sinds 2014 geen Xbox One-verkoopcijfers meer communiceert, is het niet na te gaan in hoeverre Upton's claim correct is. Door de samenwerking met Microsoft zou het wel logisch zijn dat Upton op de hoogte is van hoe groot het publiek is dat hij met zijn app kan bereiken op het Xbox One-platform.

De PlayStation 4 is sinds januari dit jaar al 36 miljoen keer verkocht. Indien het cijfer dat Upton noemt correct is, zou dat betekenen dat de PlayStation 4 ongeveer twee keer zoveel is verkocht. Beide consoles zijn ongeveer gelijktijdig uitgekomen in het najaar van 2013, maar de Xbox One kwam in diverse landen, waaronder Nederland, pas in de zomer van 2014 uit.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou