'Xbox One in één week 100.000 keer verkocht in China' | Gamer.nl

'Xbox One in één week 100.000 keer verkocht in China' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De site meldt dat Zhang Dazhong, vicepresident van de Shanghai Media Group, het aantal verkochtte Xbox One-consoles op een persconferentie meldde. Shanghai Media Group is eigenaar van BesTV, dat samenwerkt met Microsoft om de Xbox One in China uit te brengen. Volgens 17173 hoopt BesTV op een miljoen verkochte Xbox One-consoles in China in een jaar tijd.

De Xbox One doet het minder goed in Japan, daar gingen er in de eerste week 23.562 exemplaren over de toonbank. Daarna verkocht de console hoogstens een paar duizend exemplaren per week. Mogelijk doet de console het in China zo goed omdat het land eind 2013 het verbod op spelconsoles ophief. De Xbox One is de eerste nieuwe console die beschikbaar komt in het land.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou