Iedere game komt met een eenmalige activitatiecode, die via internet geactiveerd moet worden en zo gekoppeld wordt aan de Xbox Live-account van de koper. Deze geldt voor de console in het algemeen en is dus niet specifiek gebonden aan één gebruiker. Volgens Harrison is het niet zo dat familieleden of vrienden die gebruikmaken van dezelfde console, een spel meerdere malen moeten aanschaffen. Volgens Major Nelson is het ook mogelijk om de game bij vrienden te spelen, zolang dat met de account gebeurt waarop de activatiecode is ingevoerd.

Met betrekking tot een andere Xbox Live-account om een game op te spelen, zoals het geval is bij tweedehands verkoop, moet volgens Harrison een nieuwe activatiecode aangeschaft worden. Volgens hem moet dus bij het aanschaffen van een tweedehands game de volledige prijs betaald worden. Volgens Major Nelson is het echter wel mogelijk om games via winkelketens tweedehands aan te bieden.

Online tweedehands verkoop

Daarmee is het nog niet duidelijk of fysieke verkoop van tweedehands Xbox One-games uitgesloten wordt. Wat zeker is, is dat Microsoft de mogelijkheid aan gaat bieden om de spellen digitaal te verkopen dan wel ruilen. Waarschijnlijk wordt een game dan losgekoppeld van zijn eerste eigenaars Xbox Live-account en is deze voor hem niet langer speelbaar. Wat de vergoeding hiervoor wordt, is niet bekend.