Xbox One gaat tv naar mobiele telefoons streamen | Gamer.nl

Xbox One gaat tv naar mobiele telefoons streamen | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De functie wordt in eerste instantie beschikbaar in landen waar de digitale tv-tuner voor Xbox One beschikbaar is. Deze komt eind oktober in een selectief aantal Europese landen uit, Nederland hoort daar vooralsnog niet bij. 

Andere verbeteringen die komen met de Xbox One-dashboardupdate is de mogelijkheid om direct tv te kijken bij het opstarten van de console. Daarnaast komt er een tv-gids onderin beeld die ook gebruikt kan worden om van kanaal te wi elen. Er komt ook een nieuwe mediaspeler die content ondersteunt van via USB aangesloten apparaten of die via DLNA zijn gekoppeld aan de Xbox One. Formaten die ondersteund worden zijn onder meer mkv, ts, mov en avi. De volledige lijst van ondersteunde formaten is op de site van Major Nelson te vinden.

De update wordt in eerste instantie uitgerold naar gebruikers van het preview-user programma later deze maand. Andere Xbox One-gebruikers krijgen de update ergens in de komende maanden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou