Het aantal verkopen aan consumenten ligt vermoedelijk nog iets lager. Microsoft heeft bijna tien miljoen consoles verkocht aan bedrijven die het apparaat verkopen, maar die zijn vermoedelijk nog niet allemaal doorverkocht aan consumenten.

In de VS zijn de verkopen van de Xbox One sinds 2 november verdrievoudigd, stelt Microsoft. Op die datum werd 50 dollar van de prijs afgehaald, waardoor het apparaat nu 349 dollar kost. In de afgelopen twee weken is de Xbox One dan ook meer verkocht dan de Playstation 4 en Wii U, stelt Microsoft.

Sony maakte in augustus al bekend dat de Playstation 4 tien miljoen keer was verkocht. Dat apparaat was dan ook lange tijd in meer landen verkrijgbaar. Twee maanden geleden kwam de Xbox One met vertraging uit in Nederland. De Playstation 4 was toen al bijna een jaar verkrijgbaar en heeft dus een grote voorsprong op de Microsoft-console. In Nederland is de prijs van de Xbox One bovendien niet verlaagd en blijft het apparaat beschikbaar voor minstens 399 euro, gelijk aan de prijs van de Playstation 4.

Door NUtech.