Met jezelf spelen gaat ook vervelen dachten ze bij Microsoft en daarom zou het wel aardig zijn om de Xbox ook online te laten schitteren. Helaas voor Microsoft, maar volgens Eurogamer zal Xbox Live een grote mislukking worden. De jongens en meisjes van Microsoft hebben namelijk geen idee waar ze mee bezig zijn.

*Update 19:25*

Aangezien mijn mailbox uitpuilt met mailtjes over deze posting wil ik toch het een en ander duidelijk maken. Gamers.nl heeft geen enkele voorkeur voor welke console dan ook. Toevallig gaat het artikel van Eurogamer over de Xbox, maar het had ook over de Saturn of de Gameboy kunnen gaan. Daarnaast is het geen "...sucks" artikel, maar komt men met argumenten. Argumenten die openstaan voor discussie, maar daarom kunnen mensen hier juist reageren (hoewel ik weinig inhoudelijke reacties heb gezien).

Het artikel is volgens ons niet "waar" of "onwaar". Ik heb dan ook alleen maar weergegeven wat er in het artikel staat, zonder hier eigen conclusies aan te koppelen. Met deze kleine update hoop ik dat het duidelijk is dat Gamers.nl niet pro of anti een bepaalde console is, maar alleen nieuws over deze platformen wil brengen. Daarom is de header ook aangepast.

Hopelijk kan iedereen nu met een gerust hart gaan slapen and it seems to be true for the big M that if you throw money at a problem long enough it will go away – as evidenced by the impressive array of titles finally on display at E3 this year. But I'd be intrigued to see what, if any, research Microsoft is brandishing to back itself up in this online venture, as it races headlong into the quagmire of uncertainty that is Xbox Live. Het probleem met online gaming zit hem vooral in het aantal spelers en de community. Van alle honderden PC titels die per maand worden released heeft bijna geen enkele titel een grote online spelersgroep. Manager spellen zijn online erg populair in forums en websites, maar dit is weer irrelevant voor consoles. En zo zijn er nog een aantal redenen dat Xbox Live niet zal slagen.