"Wat sociaal gamen en netwerken zo magisch maakt is het feit dat al mijn vrienden kunnen zien wat ik doe en post", vertelt Reynolds. "Demografisch gezien is Xbox Live gewoon te klein. Denk er eens over na: hoeveel van mijn vrienden hebben een Xbox 360? Ik ben een spelontwikkelaar en kom van een grote uitgever, vandaar dat dit getal waarschijnlijk dubbele cijfers heeft… twintig, misschien dertig procent van mijn vrienden heeft een Xbox 360, terwijl honderd procent Facebook heeft." 

Reynolds denkt dat de potentiële winst van een Zynga-game voor Xbox Live daardoor te klein is. Sinds februari 2010 heeft Xbox Live meer dan 23 miljoen leden, terwijl Facebook sinds januari van dit jaar 600 miljoen leden telt. Facebook-game FarmVille heeft meer dan 62 miljoen actieve gebruikers sinds september 2010.

Farmville

Farmville is een Facebook-game waarin de speler het boerenleven ervaart door middel van verschillende gewassen te oogsten en te planten. Door het verkopen van de oogst is geld te verdienen waardoor de boerderij uiteindelijk valt uit te breiden.