"We zetten niet de reputatiescore van de Xbox 360 over naar het nieuwe Xbox One-reputatiesysteem", aldus Whitten. "Het grootste gedeelte van Xbox Live-leden krijgt een nieuwe start met een 'goed'-niveau." Op de Xbox 360 kunnen Live-gebruikers andere spelers voorzien van een score. Deze beoordelingen worden gereflecteerd in hun reputatie. Op de Xbox One beginnen zij echter met een schone lei.

Uitzondering op de regel

Er geldt wel een uitzondering voor recente onruststokers. Deze krijgen de 'moet nog aan gewerkt worden'-beoordeling mee wanneer zij hun Xbox Live-profiel op Xbox One gebruiken. Vervolgens hebben zij de kans om zich normaal te gedragen op Xbox Live en zo niet in de categorie 'ontloop mij' terecht te komen. Xbox Live-gebruikers kunnen er op Xbox 360 voor kiezen om automatisch niet aan deze categorie spelers gekoppeld te worden. 

De Xbox One krijgt een soortgelijk reputatiesysteem, maar dan geavanceerder. Het nieuwe systeem zou ervoor moeten zorgen dat goed speelgedrag beloond wordt. Hoe dit precies in zijn werk gaat, is nog niet bekend.