Microsoft heeft een website gelanceerd waarop je Xbox Live Marketplace kan checken zonder überhaupt je Xbox aan te zetten. Xbox Live Pipeline laat je demo's, trailers, thema's en andere downloadable content bekijken.

Ondanks dat het onmogelijk is er iets van te kopen, is het waarschijnlijk dat de site populair wordt onder gamers die de frustratie van de onhandige browsemogelijkheden op de Xbox zelf niet langer kunnen verdragen.

Naast alle content zichtbaar maken zonder aan je Xbox gekluisterd te zitten, hoopt Microsoft zo Xbox-hardware aan te prijzen. Zoals de Xbox Live Vision camera, die wordt aangeprezen tussen de advertenties voor Microsoft Points.

Er zijn echter ook tegenslagen, er is op het moment namelijk nog geen mogelijkheid om alles te sorteren op de datum dat het gepost werd. Dat maakt het dan ook lastig om te zien wat er daadwerkelijk nieuw is, temeer omdat er bijvoorbeeld Xbox Live Arcade titels de demo-pagina bevuilen.

Microsoft zal dit waarschijnlijk aanpassen naarmate de gebruikers meer feedback geven.

Als laatste is het ook nog mogelijk dat de Pipeline service ook nog door PC eigenaars gebruikt kan worden, naast het gewone browsen. Microsoft heeft de laatste paar maanden een groot punt gemaakt van Cross-platform gaming tussen Xbox 360, PC en mobieltjes tijdens hun Live Anywhere campagne.