De Britse aanbieder van communicatie oplossingen, Telewest Broadband, is door Microsoft verkozen tot een officiële 'netwerk partner' voor de lancering van Xbox Live in Europa. Specifieker, internetaanbieder Blueyonder, onderdeel van Telewest, gaat zorgen voor de technische realisatie van het immense on line gaming netwerk voor de Xbox en richt zich dan met name op speciale internetabonnementvormen voor Britse spelers.

Veel interessanter echter zijn de details over de introductie van Xbox Live die Telewest blijkbaar mocht verklappen van Microsoft. Zo zal er eerste een beta test worden gehouden met circa 3000 spelers in Deutschland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Deze besloten test gaat op 30 oktober van start, maar al een maand later wordt de test voor iedereen opengegooid.

Xbox Communicator, onderdeel van het starterpakket (€ 62,50).

Xbox Live wordt daadwerkelijk beschikbaar op de eerste verjaardag van de Europese lancering van de console; op 14 maart 2003 dus. Kosten voor het starterpakket: ongeveer € 62,50. Hiervoor krijg je de Xbox Communicator, de benodigde software en twee nog niet nader bekend gemaakte spelletjes.

Momenteel is het overigens al wel mogelijk om Halo, MotoGP, NASCAR Heat 2002, NFL Fever 2003 en Tony Hawk 3 on line te spelen met behulp van de GameSpy Arcade Tunnel Software.