Xbox Live krijgt nieuwe functies, controller in allerlei kleuren | Gamer.nl

Xbox Live krijgt nieuwe functies, controller in allerlei kleuren | Gamer.nl

Microsoft heeft nieuwe verbeteringen aangekondigd voor Xbox Live. Tevens is bekendgemaakt dat Xbox One-controllers in verschillende kleurcombinaties kunnen worden besteld.

Mike Ybarra, hoofd van de techniek achter Xbox, kondigde meerdere nieuwe functies aan voor Xbox One-consoles. Zo wordt het mogelijk om eigen muziek op de achtergrond af te spelen in plaats van de soundtrack van de game. Verder wordt het mogelijk om specifieke groepen van spelers op te zoeken via Xbox Live.

Hiernaast zijn clubs aangekondigd, waarmee spelers van een bepaalde game op een nieuwe manier met elkaar kunnen verbinden. Ybarra kondigde hiernaast een nieuwe platform voor toernooien aan genaamd Arena. Hiermee kunnen competities opgezet door de ontwikkelaars.

Kleuren
Tijdens de persconferentie werd ook bekend dat de kleuren van de Xbox One-controller naar wens kan worden aangepast en besteld. Elk onderdeel van de controller kan een andere kleur krijgen en gebruikers kunnen een eigen tekst op de controller plaatsen.

In de aankondiging werd een website genoemd die op het moment van schrijven nog niet in de lucht is. Het is nog niet bekend wanneer het mogelijk wordt om een eigen controller te ontwerpen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou