Xbox Live heet voortaan 'Xbox network'

Xbox Live heet voortaan 'Xbox network'

Microsoft heeft de officiële benaming van zijn online service van Xbox Live veranderd naar Xbox network.

Gamers merkten sinds zondag al op dat referenties naar Xbox Live op het dashboard van Xbox-consoles waren vervangen voor Xbox network. Inmiddels heeft Microsoft aan websites als The Verge bevestigd dat de naamswijziging permanent is.

Volgens Microsoft gaat de naamswijziging niets veranderen aan de service. In plaats daarvan is het gedaan om de naam van de online service te onderscheiden van Xbox Live Gold, de betaalde service waarmee spelers online kunnen spelen op consoles en toegang krijgen tot een aantal gratis games per maand.

Afgelopen augustus werd de naam Xbox Live al uit de Services Agreement gehaald, waardoor gamers speculeerden dat Xbox Live Gold als betaalde service zou verdwijnen. Dit bleek ongegrond - Microsoft gooide kort erna de prijs van Gold zelfs omhoog, al werd die prijs weer terug naar beneden geschroefd na kritiek van fans. Wel wordt ergens in de loop van komende maanden Gold niet langer verplicht om free-to-play-games - zoals Fortnite - online te spelen. Wanneer dit precies ingevoerd wordt, is niet bekend.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Vernieuwing hoort er bij! Goed bezig Microsoft👌🏻

0
test

het was me totaal niet opgevallen tot ik het vanmorgen op diverse instagram paginas zag staan.

0

Aanbevolen voor jou