Op iets minder dan anderhalf jaar tijd zijn er ongeveer 10 miljoen exemplaren van de Xbox 360 verkocht, Microsoft's paradepaardje in de console-oorlog. Van die 10 miljoen consoles zijn er, volgens Microsoft, ongeveer 6 miljoen aangesloten op Xbox Live, de veelgeprezen online service die bij de Xbox hoort.

Met dit aantal overtreft Microsoft zijn eigen verwachtiging. Op de E3 in 2006 gaf het bedrijf uit Redmond aan dat het verwachtte in juni 2007 op 6 miljoen Xbox Live leden te zitten. Deze doelstelling hebben ze echter al 4 maanden eerder weten te bereiken. Helaas vertel Microsoft er niet bij hoeveel van deze 6 miljoen mensen ook daadwerkelijke betalende leden zijn met een Gold-membership.

Dan nu nog even wat minder belangrijke, doch zeer leuke feitjes over Xbox Live.

Halo 2 is nog steeds het meest populaire spel online, op de voet gevolgd door Gears of War en (opvallend) de XBLA game Hexic HD.In totaal is er 2,3 miljard uur online gespeeld op Xbox Live.Elke dag worden er 2 miljoen berichten(tekst en gesproken) verstuurd over Xbox Live.Een gemiddelde Xbox Live member heeft 22 vrienden in zijn lijst.Street Fighter II Hyper Fighting is de meest gedownloade XBLA game, gevolgd door het kaartspel UNO en het biljartspel Bankshot Billiards.Ongeveer 70 procent van de mensen verbonden met Xbox Live heeft content gedownload.

Leuke feitjes allemaal, maar het belangrijkste is dat dit laat zien dat Xbox Live zonder enige twijfel geslaagd is. Dit wordt vooral aangetoond door de verwachting van Microsoft die ruim overtroffen wordt.