Xbox Live accepteert vanaf nu seksuele oriëntatie in gamertags | Gamer.nl

Xbox Live accepteert vanaf nu seksuele oriëntatie in gamertags | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Toen de Xbox 360 uitkwam in 2005 is er besloten om woorden als gay, bi en lesbian in gamertags, de online namen van Xbox Live-gebruikers, te verbieden. De reden voor het verbieden was toen de vrees voor beledigingen en slecht taalgebruik. Eerder heeft een woordvoerder van Microsoft ook al eens gezegd dat de woorden niet toegestaan waren vanwege het familievriendelijke karakter van de Xbox Live-service.

Dit jaar keek Microsoft opnieuw naar het verbod op de seksueel getinte gamertags en profielen en besloot het gebruik van een select aantal woorden goed te keuren, waaronder lesbian, gay, bi, transgender en straight. Het aantal nu toegestane woorden is beperkt gehouden om eventueel misbruik te voorkomen. Microsoft geeft aan haatbetuigingen of ander misbruik te blijven bestraffen maar hoopt dat gebruikers genieten van de nieuwe manier om zichzelf uit te drukken. Op dit moment zijn de nieuwe gedragscodes enkel in het Engels opvraagbaar, maar de veranderingen gelden wereldwijd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou