Xbox kijkt naar mogelijkheden om Quick Resume uit te schakelen

Xbox kijkt naar mogelijkheden om Quick Resume uit te schakelen

Xbox-baas Phil Spencer heeft gezegd dat er wordt gekeken naar de mogelijkheid om Quick Resume voor bepaalde games uit te zetten.

Het idee van de Quick Resume-functie op de Xbox Series X en S is erg goed. De feature sluit games niet volledig af wanneer de console afgesloten wordt, of wanneer een andere game opgestart wordt. Daardoor is het mogelijk om eenvoudig en snel tussen games te schakelen zonder telkens lange wachttijden te moeten voortduren.

Maar de feature werkt niet altijd optimaal. Bij de meeste singleplayergames ervaren spelers geen problemen, maar wanneer online games gebruikmaken van Quick Resume gaat het regelmatig fout. De online connectie kan dan niet goed gevonden worden, waardoor het volledig opnieuw opstarten van de game vaak noodzakelijk is. De essentie van Quick Resume is dan helemaal verdwenen, omdat het in deze situatie juist langer duurt.

Sommige spelers zouden daarom graag zien dat Xbox een manier toevoegt om Quick Resume uit te schakelen voor bepaalde games. Twitter-gebruiker @GabeTC99 sprak hier onlangs over uit, en niemand minder dan Xbox-baas Phil Spencer reageerde op zijn Tweet:

Het uitschakelen van Quick Resume voor bepaalde games is dus een optie die wordt overwogen door Xbox en mogelijk ooit toegevoegd wordt. Voor nu staat de feature echter enkel op een lijst, dus verwacht voor nu nog geen grote veranderingen op dit gebied.

Vorig jaar waarschuwde Halo-ontwikkelaar 343 Industries spelers niet gebruik te maken van Quick Resume, omdat het tot gevolg kon hebben dat spelers bepaalde cosmetische items verloren.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ps5 heeft hetzelfde probleem. Bij spiderman miles morales werkt het bijvoorbeeld prima maar bij Demons souls kom je wel op het punt waar je bent gebleven maar krijg je een foutmelding over de connection en wordt je teruggestuurd naar het menu.

0
test

@Fr3nzy Het probleem is dat in de toekomst alles naar live service gaat of ieder geval altijd een connectie nodig heeft, waardoor Restmode en Quick Resume features worden die weinig nut zullen hebben (om games op de achter grond te houden). Wel nut om je console op afstand op te starten en remote play te doen en dat soort dingen. In feite wordt het probleem niet opgelost.

0
test

Geniale functie maar helaas werken Microsoft en ontwikkelaars niet goed samen zodat de functie ook echt goed werkt.

0
test

@MissMeNL ik heb er eigenlijk nog nooit echt last van gehad. Het stoort me eerder wanneer er een game is zoals Borderlands 3 als ik me niet vergis die het niet ondersteund. Ben er inmiddels zo aan gewend dat ik blindelings de game afsluit om er dan vervolgens achter te komen dat die game geen quick resume heeft.

0

Aanbevolen voor jou