Gelukkig voor de anti-Sega mensen is het deze week niet alleen maar Dreamcast hier op gamers.nl. Voor vandaag was er bijvoorbeeld een interview te vinden met J Allard op Gamespot. J Allard is de general manager (de boss dus) van het Xbox project. Het gaat onder andere over de launch strategie, de exclusieve games, broadband en square.

J Allard heeft onder andere te melden dat de games voor de Xbox pas aan het publiek geshowed worden zodra alles goed afgesteld is en goed werkt. De developers zullen eerst moeten bepalen of dit het geval is. De launch titels zijn dan ook nog de grootste zorg voor Microsoft. Er zijn er namelijk genoeg in ontwikkeling, maar alles draait en staat op de launch titels, deze moeten wel op tijd af zijn. De hardware zal niet snel een probleem gaan vormen, aldus MS.

Verder komt er nog een leuk feitje aan bod over breedband internet. In de VS heeft 'maar' 10% van de internetters breedband internet. Nederland loopt dus helemaal niet zo veel achter op dit gebied. In ieder geval wil MS klaar zijn voor de toekomst, wat de reden is dat breedband toegevoegd is aan de opties.

Waar hij erg vaag over blijft, zijn de exclusieve titels. Hij vind veel kwaliteit games belangrijker dan dat deze titels exclusief voor de Xbox zijn. Daar zit misschien een kern van waarheid in, maar het zet toch vraagtekens...GS: As a new player in the console market, how does Microsoft expect to generate consumer demand for the Xbox, particularly when competing with existing players such as Nintendo, Sega, and Sony?

JA: Gamers get excited by amazing games and exhilarating experiences. It has always been our mantra that in order to be successful with Xbox, we have to make the game developers the heroes by giving them a powerful set of tools to bring their creative visions to life.Gaat de Xbox de wereld veroveren?...