Xbox-hoofden reageren op Unreal Engine 5

Xbox-hoofden reageren op Unreal Engine 5

Xbox-hoofden Phil Spencer en Aaron Greenberg hebben gereageerd op de aankondigen van Unreal Engine 5. De engine werd gisteren door Epic Games onthuld.

Afgelopen woensdag toonde Epic Games een eerste voorproefje van de Unreal Engine 5. En hoewel het een techdemo was van een niet bestaande game, is er wel een voorproefje gegeven van de mogelijkheden van next-gen. Nu hebben twee medewerkers van Xbox ook gereageerd op de demo en hebben niets dan lof voor de software die Epic Games heeft getoond. Unreal Engine 5 draait namelijk ook op Xbox Series X.

"Ongelofelijk werk van Epic Games", liet Phil Spencer weten (hoofd van Xbox). Daarnaast stipte hij aan dat veel van de Xbox Game Studios gebruikmaken van Unreal om hun games te ontwikkelen zoals bijvoorbeeld Ninja Theory dat onder andere Senua's Saga: Hellblade 2 maakt. Of de studio daadwerkelijk al Unreal 5 tot hun beschikking heeft, liet hij dan weer niet los. Maar het moge duidelijk zijn dat hij enthousiast is over de technologie en hij 'niet kan wachten om de Unreal Engine 5-innovaties tot leven te wekken op Xbox Series X'.

Ook marketingbaas Aaron Greenberg was te spreken over Unreal 5. "Super indrukwekkend!", zo stelde hij in een tweet. "Kan niet wachten om het te zien draaien op 's werelds meest krachtige console.

De demo, met de naam Lumen in the Land of Nanite, is dus geen échte game, maar wel speelbaar op de hardware van de aankomende consoles. Desalniettemin moeten studio's toch nog even wachten tot ze gebruik kunnen maken ven de engine: Epic brengt deze pas in 2021 uit.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit gaat er op de Xbox Series X natuurlijk nog mooier uitzien aangezien die het kan draaien op 4k 60fps met Ray Tracing...

0

@Whitewolf1988 8k 120 fps he, niet de xbox series x nu onderschatten

0
test

@Whitewolf1988 Nee want zoals in de techdemo door Tim van Epic zelf al uitgelegd wordt: het level of detail wat je ziet in die demo op de ps5 is alleen mogelijk met de snelheid van de ps5 ssd - wat niet betekend dat het niet draait op een xbx of een pc - maar deze kunnen het alleen weer geven met vele malen lagere detail omdat simpelweg hun ssd niet snel genoeg is. En dat zijn Tims woorden niet de mijne.

0
test

@ali3n8tor Mijn opmerking was ook sarcastisch bedoeld ;)

0
test

@ali3n8tor een ssd heeft niks te maken met grafische kracht alleen laat tijden. Ik heb pc staan en speelde altijd zonder ssd en game was net zo mooi alleen nu zelfde game alleen laat veel sneller. Verder deze tech demo draaide op 1440p en 30 fps dus dat zou dan beteken dan ps5 geen 4k aan nee.

0

@ali3n8tor Goed maar inmiddels weten we ook dat die video nogal gesponsord werd door Sony, je moet dat dus wel met een korrel zout nemen.

0
test

@ali3n8tor 🤔

0
test

@Whitewolf1988 Uiteraard ;)

0

Je schrijft 4K 30fps verkeerd.

0
test

@tyberium haha die vind ik dan wel weer grappig

0
test

@tyberium :) Maar goed dan zien we dus games op de PS5 met upscaled 4K en 30fps.

0
test

@DarkraverX Want dat weet je al? Jeetje wat gaat gamer.nl achteruit zeg. Lekker onderbouwd.

0

Aanbevolen voor jou