Nieuws

Xbox-hoofd wil gametesters vervangen door kunstmatige intelligentie

Dat zou een transformatie betekenen volgens hem

Geschreven door Jari Klapwijk op
Hoofd van Xbox Studios Matt Booty heeft Microsoft-medewerkers de opdracht geven om een kunstmatige intelligentie te bedenken die het testen van games over kan nemen van mensen.

Dat vertelde hij afgelopen weekend tijdens PAX West 2022 (via VGC). Volgens Booty worden games steeds complexer en vatbaarder voor bugs en hij claimt dat huidige methodes om de kwaliteit te testen dat moeilijk kunnen bijhouden. Daarom heeft hij AI-onderzoekers van Microsoft de opdracht gegeven om een kunstmatige intelligentie te bedenken die mensen zou kunnen vervangen bij het testen van games.

"Een van de grootste verschillen tussen games en iets als een film is dat wanneer we aan een film werken, het makkelijk is om even snel iets te monteren of te knippen. Normaal gesproken maakt dat niets kapot", begint Booty. Bij een game ligt dat volgens hem anders, omdat een kleine aanpassing op wat voor manier dan ook iets kan opblazen. "Elke keer als er iets nieuws wordt toegevoegd aan een grote game moet de hele game opnieuw getest worden, van begin tot eind."

Dat kan efficiënter, als het aan Booty ligt. "Het zou fantastisch zijn als het mogelijk is om 10.000 voorbeelden van een game in de cloud op te starten, zodat er 10.000 exemplaren van de game draaien om vervolgens een AI-robot de hele nacht die games te laten testen, zodat we 's morgens een rapport hebben. Dat zou een transformatie zijn."

Dit artikel delen:

Lees meer

Oude Halo-content dankzij modders weer speelbaar in Master Chief Collection 'It Takes Two krijgt een Nintendo Switch-versie'
0

Reacties op: Xbox-hoofd wil gametesters vervangen door kunstmatige intelligentie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.