Xbox-hoofd: 'We gaan all-in met Project Scarlett'

Xbox-hoofd: 'We gaan all-in met Project Scarlett'

Phil Spencer, hoofd van Xbox, heeft in een interview met The Verge aangegeven dat Microsoft niet dezelfde fouten gaat maken met de Scarlett, zoals deze bij de lancering van Xbox One zijn gemaakt.

"Van de Xbox One-generatie kunnen we leren dat we niet uit positie moeten gaan wat onze prijs en kracht betreft. Als je terugdenkt aan het begin van deze generatie, waren wij zeker honderd euro duurder dan de concurrent, en ja, we waren minder krachtig. We hebben nu een leiderschapsteam voor Project Scarlett gereed staan om succes te boeken op de markt", vertelt Spencer.

De verkoop van PlayStation 4 heeft het deze generatie een stuk beter gedaan dan die van Xbox One en succes op de markt voor Project Scarlett is essentieel voor het bedrijf. Dit heeft niet alleen met de console zelf te maken, maar ook met exclusieve games. Toch is Spencer ervan overtuigd dat er nog meerdere Xbox-generaties aankomen in de toekomst.

"We hebben hier jaren geleden een discussie over gevoerd; willen we nog een Xbox-generatie? Ja. En denken we dat er meerdere generaties inzitten voor ons? Ja, ik denk van wel. Daarom gaan we all-in. We zetten alles in op Project Scarlett en ik wil concurreren en het project zo juist mogelijk afronden. Dit is één van de redenen dat we onze volledig focussen op cross-play en backward compatibility", betuigt het hoofd van Xbox.

Spencer besprak eerder al verschillende backward compatibility-opties van de Xbox Scarlett. Zo maakte hij bekend dat alle Xbox one-controllers werken op de volgende generatie Xbox. Verder vertelde hij dat er ambities zijn om dit ook met games te gaan doen.

 

Microsoft onthulde de Project Scarlett-plannen tijdens E3 dit jaar. Sony heeft inmiddels, net als Microsoft, bekendgemaakt dat hun nieuwe console rond de kerst van 2020 wordt gelanceerd. Hoewel er nog niet veel van beide consoles bekend is, komt het steeds dichterbij. Tijdens X019, wat gisteravond plaatsvond, werd het duidelijk dat Microsoft nog niet bereid is om meer details te onthullen.

Wil je weten wat er tot nu toe allemaal bekend is over Project Scarlett, klik dan hier.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Phil Spencer heeft Xbox weer helemaal terug op de rit gekregen. Erg veel respect daarvoor. Scarlett gaat een console worden voor gamers en gamers alleen. Bij de Xbox One was dit een heel ander verhaal en een grote fout. Ik kijk er in ieder geval naar uit.

0

@Real13 Zeker. Die vent die er toen aan het hoofd stond was ook echt een enorme pannekoek

0

@Real13 Wat heeft die precies op de rit gekregen? Want op dit moment hebben ze nog helemaal niets. "Scarlett gaat een console worden voor gamers en gamers alleen." Boeiend. Games hebben ze niet dus staan ze nog met lege handen.

0
test

@Nolimit2410 In vergelijking met wat Xbox one aan het begin was en nu aan het eind heeft hij echt best veel veranderd hoor. Dat ze geen games hebben is ook niet helemaal waar. Forza, Gears, Halo en natuurlijk nog meerdere andere games. Het is ook maar net wat je leuk vind. Playstation heeft inderdaad wel meer exclusives, maar wat heb je er aan als je die niet leuk vind. Zelf vind ik de meeste PS exclusives het ook niet waard om een playstation te kopen. Ik heb wel een ps4, maar achteraf vond ik de exclusives niet super. Dus de hoeveelheid exclusives maakt niet echt uit. Dit is natuurlijk voor mij persoonlijk, maar ik denk dat er genoeg mensen zijn die er ook zo over denken.

0

@Nolimit2410 waar heb je het over man, games hebben ze wel. Ik heb een PS4 en een PC, de keren dat ik m'n PS4 aanzet voor een echte exclusive worden minder en minder. Met andere woorden Ik gebruik de Gamepass Ultimate PC veel vaker dan dat ik de PS4 aan zet en daar komen meer en meer games op.

0
test

@Nolimit2410 De Xbox heeft wel degelijk goede games en een beetje gamer kijkt naar de games en haalt om die reden beide of zelfs een switch daarom in huis.

0
test

Scarlet is met 1 T. Als ze dat al niet eens goed kunnen krijgen. 🙄

0
test

@bigds9fan Scarlett Johansson.. dubbel T en dubbel D.. uw punt is?

0
test

@kleinekoosjer 2 punten On topic: wij van wc-eend...

0

@bigds9fan LOL jij hebt het toch echt verkeerd, Xbox Scarlett is met dubbel tt. Kijk even op https://www.watbenjedan.nl

0

Aanbevolen voor jou