Xbox-hoofd Phil Spencer: E3 'niet hetzelfde' zonder Sony

Xbox-hoofd Phil Spencer: E3 'niet hetzelfde' zonder Sony

Xbox-hoofd Phil Spencer vindt het jammer dat Sony en Activision afwezig zijn op E3 en vreest voor het imago van de beurs. Wel blijft hij de E3 zien als een relevant en belangrijk evenement voor de game-industrie.

In de

Watch on YouTube

zegt Phil Spencer, het hoofd van Xbox, dat E3 niet hetzelfde is zonder Sony en Activision, die dit jaar afwezig zijn op de beurs. "Ik wou dat Sony hier was. E3 is niet zo goed als normaal wanneer ze er niet bijzijn", aldus Spencer. De afwezigheid van Sony en Activision kan volgens Spencer dan ook schadelijk zijn voor het imago van de beurs.

Sony heeft haar laatste grote PlayStation 4-titels, bestaande uit Death Stranding, The Last of Us 2 en Ghost of Tsushima, al aangekondigd en ook de nieuwe PlayStation 5-console was al officieel onthuld. Het lijkt er dan ook op dat de focus van het bedrijf op volgend jaar is gericht. Waar 2019 vooral als een overgangsjaar wordt gezien, moet E3 2020 een belangrijk jaar worden, met de lancering van de volgende generatie consoles en games.

Spencer zegt dat E3 een relevant en belangrijk evenement blijft voor de game-industrie. Het is namelijk een tijd van het jaar waar de game-wereld samenkomt en laat zien dat gaming voor iedereen is. Dat Spencer baat heeft bij het succes van E3 is begrijpelijk, omdat hij in het bestuur zit van de Entertainment Software Association. Dit is de organisatie die de beurs elk jaar organiseert.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik zit mij soms af te vragen hoe jullie dit nieuws verzinnen ? Playstation 5 officieel onthuld ? Er is een praatje geweest met wat specs en features , niemand op aarde weet nog hoe dat ding er uberhaupt uit gaat zien. of wat de echte specs zijn. ... Maar goed, en dan zijn er zelfs op de E3 nog Playstation exclusives onthuld en hebben een datum gekregen (FF7 hallo? ) vandaag nog nieuwe shenmue trailer , hun kanaal op youtube wordt de hele dag door geupdate met E3 trailers :) Ze mogen er fysiek dan niet zijn, ze zijn wel degelijk er mee bezig. Maar ontopic: Phil Spencer preekt voor eigen parochie.

0
test

@casualkiller ik snap niet hoe je bij preken voor eigen parochie komt, tenzij jij zelf vindt dat MS sterker dan Sony zou zijn. Niet alles gaat om Sony VS Microsoft. Feit is dat de E3 een mooie centrale plek is rondom aankondigingen die met games te maken hebben en in dat opzicht is het jammer dat deze partijen zich te goed voelen om er fysiek aanwezig te zijn. Jammer om zo'n leuke beurs op deze manier te zien doodbloeden. En dan ook jammer dat jij er direct weer een fanboy verhaal van moet maken en Sony moet verdedigen en direct Microsoft weer moet afkraken.

0

@geeMc het betekend letterlijk "Opkomen voor eigen belangen" , die phil heeft als bestuurslid van de E3... , maar waar kraak ik ms af dan ? ik hekel mij aan de halve gare berichtgeving van gamer.nl. En die beurs is gewoon 1 grote aanfluiting aan het worden. Niet meer van deze tijd.

0
test

@casualkiller FF7 is een tijdelijke PS exclusief.

0
test

Tuurlijk is het gewoon pr gelul maar ik moet zeggen dat ik het ook jammer vind dat ps er niet bij is dit jaar. Zou het ook heel jammer vinden als de beurs verdwijnt door dit soort acties. Ik hoop dat ze volgend jaar weer volop in oorlog zijn

0

Aanbevolen voor jou