De sensatiekrant Telegraaf heeft vandaag een artikeltje online gegooid over de XBox. Volgens het grootste ochtendblad van Nederland maakt de XBox geen kans omdat de hardware van de machine nog niet helemaal klaar is. Ten 2e onderschat Microsoft de gamesmarkt, en Japanse markt daarbij in het bijzonder.

Als grote opmerking moet worden gedaan dat beide uitspraken zijn gedaan door Ken Kutaragi, President of Sony Computer Entertainment. Kutaragi baseert zijn uitspraak op twee factoren. Ten eerste is volgens hem de hardware van de Xbox niet zo goed als men bij Microsoft zegt en zou willen. Ten tweede begrijpt de Amerikaanse softwaregigant de game-markt niet, laat staan de Japanse markt voor computerspelletjes.

Nu heeft Microsoft inderdaad problemen op de Japanse markt. Het gerucht gaat dat de softwaremaker de introductie van de Xbox wil uitstellen, om de ontwikkelaars meer tijd te geven spelletjes te maken voor Japan. Microsoft heeft bovendien de pech dat slechts een handvol Japanse developers te porren is games voor het nieuwe platform te ontwikkelen.

Zijn uitspraak dat Microsoft geen verstand heeft van spelletjes vind ik persoonlijk ongegrond. Misschien heeft Microsoft in het begin fouten gemaakt met spellen maar met de Age Of Empire serie en Crimson Skies heeft de softwaregigant uit Redmont toch zeker naam gemaakt in de spelletjeswereld. Dat de Japanse spelletjesmarkt moeilijk te bereiken is is bekend, maar dat ligt meer aan de Japanners zelf dan aan de producten van fabrikanten.

De grootste bedreiging voor de XBox is inderdaad het ontbreken van de hardwaresupport. Vandaag werd al bekend dat Halo misschien hierdoor geen multiplayer heeft en de meeste ontwikkelaars hebben nog steeds niet de final development kits ontvangen. Dat terwijl de machine op 1 augustus in productie gaat.

Bedankt Passie voor het melden ! Misschien ter overvloeden maar toch niet overbodig helaas. Reacties die bedoeld zijn om te flamen worden verwijderd