Xbox Game Pass heeft tien miljoen abonnees

Xbox Game Pass heeft tien miljoen abonnees

Er zijn tien miljoen Xbox Game Pass-abonnees, zo laat Microsoft weten.

Dat meldde het bedrijf tijdens het presenteren van diens financiële resultaten van het derde kwartaal van het fiscale jaar. Volgens CEO Satya Nadella heeft Microsoft daarnaast ook "een recordniveau aan engagement" met de negentig miljoen Xbox Live-gebruikers.

Het is niet duidelijk of de tien miljoen Xbox Game Pass-leden alleen over Game Pass op Xbox One gaan, of ook Game Pass op pc meerekenen. De diensten hebben een vergelijkbare functie, maar het gamesaanbod verschilt. Wel verschijnen alle Microsoft-titels meteen op release op beide diensten.

Nadella laat tevens weten dat de streamingservice xCloud op dit moment "honderdduizenden" gebruikers heeft. De dienst zit in zijn bèta en is gisteren ook in Nederland gelanceerd.

Omzet op het gebied van gaming is met één procent gedaald dit jaar ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet voor content en services rondom Xbox is echter wel met twee procent gestegen. In totaal behaalde het gamingsegment van Microsoft een omzet van 2,16 miljard euro in het tweede kwartaal - een daling van 12,9 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ga de pc versie binnenkort eens proberen, ik heb nu eindelijk een gaming laptop dus eens kijken naar leuke games.

0
test

@Linksquest zeker doen! Ik speel op dit moment Hotline Miami, Bloodstained, Undertale, Steam World Dig 2, Hellblade, Gato Roboto en Ori 2. Gris en Ape Out net uitgespeeld. Allemaal hele leuke games, vooral verrast door Steam World Dig eigenlijk, had wel gezien dat die hoog in lijstjes stond.

0

@Linksquest Ik heb sinds vorige week Ultimate van game pass en ben er echt blij mee, veel games die ik normaal niet zou spelen maar dan toch even probeer en dan heel leuk blijken te zijn. Gears Tactics staat er bijvoorbeeld al op en Wasteland 3 ook bij release, daarbij de games die sandervs hierboven noemt zijn het spelen waard, ben echt een fan van Bloodstained geworden

0
test

@fonsrutte speel op Xbox ook nog een paar toffe games zoals Forza 4, Gears 5, DMC 5 en Hollow Knight. Vooral die laatste vind ik heel vet, zit inmiddels op 111% van de 112.

0
test

2,16 miljard omzet is best wel sick, wat doet Sony in zo’n zelfde periode? Nog meer zeker?

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@denver thanx

0

Aanbevolen voor jou