Xbox Game Pass heeft inmiddels achttien miljoen leden

Xbox Game Pass heeft inmiddels achttien miljoen leden

Er zijn wereldwijd inmiddels achttien miljoen abonnees van Xbox Game Pass.

Dat heeft Microsoft laten weten bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers van eind vorig jaar. In september waren dat nog 15 miljoen abonnees. Daarnaast heeft Xbox Live meer dan honderd miljoen maandelijkse gebruikers.

Microsoft wist een een netto inkomen van 15,5 miljard dollar te genereren in het afgelopen kwartaal. Dat is een toename van 33 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Het gamesegment van het bedrijf was voor het eerst verantwoordelijk voor meer dan 5 miljard dollar.

Ook de lancering van de nieuwe consoles van Microsoft verliep voorspoedig. "De lancering van de Xbox Series X en Series S was de meest succesvolle lancering van een console in onze geschiedenis, met meer apparaten dan ooit verkocht in een lanceringsmaand."

Xbox Series X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

15.5 miljard per kwartaal... Niet normaal wat een bedrag.

0
test

@-it- Daar zou ik ook wel m'n bed voor uit komen :) Snap ook goed waarom ze zo veel mogelijk eigen games er in willen hebben, want nu zal waarschijnlijk een redelijk stuk naar 3rd party publishers gaan.

0
test

@-it- 5 miljard uit gaming in een kwartaal, iemand enig idee waar PlayStation op zit? Moet je wel hetzelfde kwartaal pakken natuurlijk Ivm de nieuwe consoles.

0
test

@sandervs 20 miljard zag ik vanmorgen op google voor het hele jaar.

0

Hulspower dit klopt niet. Google zegt: “Het operationele inkomen steeg omgerekend van 531 miljoen naar 857 miljoen euro. De totale kwartaalomzet van Sony kwam uit op 2133,5 miljard yen, zo'n 17,4 miljard euro. Dat is een stijging van 2 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2019.” Oftewel 17,4 miljard dollar OMZET. Niet te vergissen met nettowinst :-). En dan betreft het de hele conpany Sony.

0
test

@GamerXXL Dit is wat ik vond vanmorgen er over vond had er alleen even bij moeten zetten voor het hele jaar dat was ik vergeten sorry. How much does Playstation make a year? At $18.72 billion overall, 2019 was the second-biggest year in revenue for PlayStation, including hardware, software, and all revenues earned through the division. That was down from 2018's $20.43 billion, but up from $16.77 billion in 2017.

0

@GamerXXL wel humor, de gehele omzet van Sony is de pure winst van Microsoft. Geeft mooi het verschil in grootte/waarde van het bedrijf weer. Maargoed, totaal verschillende bedrijven natuurlijk.

0

@-it- ja klopt haha. Microsoft heeft natuurlijk voordeel van allerlei andere takken. Echter zal de gamedivisie van Sony nog wel wat beter draaien dan van Microsoft, vooralsnog 😂

0

Aanbevolen voor jou