Xbox Game Pass-gebruikers kopen en proberen meer games

Xbox Game Pass-gebruikers kopen en proberen meer games

Xbox Game Pass-gebruikers kopen en proberen meer games dan voordat ze zich aansloten bij de dienst. Dat maaktAgostino Simonetta, hoofd van ID@Xbox, bekend tijdens een href="https://www.gamesindustry.biz/articles/2019-10-18-xbox-game-pass-users-are-playing-40-percent-more-games-including-outside-game-pass" rel="noopener noreferrer" target="_blank">investeerdersbijeenkomst</a>.

"Mensen die zich aansluiten bij de dienst zijn veel meer betrokken", zegt Simonetta. "We hebben veel gratis games beschikbaar, maar ze zijn eigenlijk veel actiever buiten het abonnement. Ze speuren de winkels af en kopen meer games dan voordat ze zich aansloten bij Game Pass."

De statistieken tonen volgens Microsoft ook aan dat spelers meer verschillende soorten genres spelen dan voorheen, en dat meer dan 90 procent van de gebruikers zegt games uit te hebben geprobeerd die ze anders nooit hadden gekocht. Vooral wanneer een grote game wordt toegevoegd aan de catalogus worden andere games tot zes keer meer gespeeld.

Tot slot zegt Simonetta van enkele onafhankelijke ontwikkelaars te horen dat het toevoegen van hun game aan de dienst effect heeft op verkopen op andere platformen. Dat wordt echter niet ondersteund met statistieken.

De Game Pass-games van deze maand zijn onder andere Dirt Rally 2.0 en Cities Skylines. De dienst kost 9,99 euro per maand.

gears 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Maar ondertussen wordt wel doom uit gamepass verwijderd. Er verdwijnen steeds meer games uit de gamepass. Ok, er wordt ook toegevoegd, maar ik vind dat de games ook weer heel snel verdwijnen. Dat doet mij toch twijfelen om mn abonnement te verlengen...

0

@MarzoriuM ik denk dat het vaak een onderdeel is van een deal met een uitgever, de game mag maar tijdelijk op gamepass beschikbaar zijn. Zou zomaar kunnen dat dat mensen overhaalt een game alsnog te kopen

0
test

@fonsrutte Dat blijkt, helaas is een game dus relatief kort beschikbaar op gamepass. Voor mij een reden om het abonnement niet te verlengen (tenzij er weer zo'n gigantische kortingsactie komt natuurlijk).

0
test

Ik game amper nog de laatste tijd maar anders zou ik stikjaloers zijn op xbox gebruikers..

0

Aanbevolen voor jou