Het is duidelijk dat de laatste tijd de retro-games weer 'in' zijn. Ondanks het succes van vele sneak en stealth-games, is het hersenloos beestjes knallen ook weer hip, getuige het succes van onder andere Painkiller. Voeg aan het hersenloze knallen nog een paar leuke aliens, een geheime militaire basis en een uitgebreid wapenarsenaal toe, en je hebt Area 51.

Area 51, een FPS voor de Xbox en PS2, is een veelbelovende game, met een aantal leuke features. Zo kan je veranderen in een soort mutant (nee, geen X-Men) en zo parasieten afschieten die jou helen, of hoger springen. Leuke functies, die wat extra's aan de game toevoegen. Chicago-based interactive entertainment developer and publisher, Midway Amusement Games, LLC announced today that its sci-fi first-person shooter is now scheduled to ship the first half of 2005. Committed to publishing games of the highest caliber, Midway decided to give AREA 51 the extra development time needed in order to achieve the triple-A game quality that is expected of the title.

Vandaag heeft Midway bekend gemaakt dat Area51 uitgesteld is, van het laatste kwartaal van 2004, naar de eerste helft van 2005. Balen dus voor de mensen die op deze game aan het wachten waren. Maarja, als de game hierdoor beter wordt, moeten we dit maar voor lief nemen.