De PC en de consoles komen steeds dichter bij elkaar nu de console ook online mogelijkheden krijgt. Hierdoor kan er binnenkort in een aantal spellen zelfs tegen elkaar gespeeld worden. Eén van deze spellen is de MMORPG Dominion van developer Pharaoh Productions.

GamePort sprak met David Allen, de oprichter en CEO van de ontwikkelaar over het spel. Zo vertelt hij dat het spel eerst op de Xbox uit zal komen, de PC versie misschien een GeForce 3 nodig heeft om te kunnen draaien en dat er veel gebruik zal worden gemaakt van vechtende kamaraden.

De wereld van Dominion zal verdeeld zijn in een gebied van de duistere Destroyers en de verlichte Protectors. Ook zullen er verschillende oorden aanwezig zijn. Zo zijn steden meer een plaats om uit te rusten en de realms een locatie om te vechten.

Een leuke optie die de developer in gebouwd heeft is ook het oproepen van hulpjes door middel van magie. Spelers kunnen namelijk bijvoorbeeld bloeddorstige honden oproepen als ze in nood zijn, wat de feature met zich mee brengt dat je nooit weet of je sterk genoeg bent om iemand te doden. Als je bijvoorbeeld iemand eenzaam bij een boom ziet staan en jij met een groepje loopt, blijft er altijd nog de kans dat de speler over een grote magische kunst beschikt en hij vier creatures oproept, waardoor je alsnog het loodje legt.

Meer informatie over de MMORPG lees je in het niet al te lange maar verder behooorlijk interessante interview op de Tsjechische website GamePort.