Na de PSX en PS2 moet nu ook de Xbox er aan geloven. Sinds enkele dagen is de Enigmah modchip in productie. Deze chip kost 69 euro en moet makkelijk in te bouwen zijn. Naast het afspelen van alle backup's van Xbox spellen kan deze chip ook de import games afspelen. De backups kunnen zowel op normale cd'tjes en rewritables als op DVDr's en DVD rewritables gezet en afgespeeld worden.

Er is maar één versie beschikbaar die op alle Xbox versies werkt. Ook de illegale games zijn helaas al beschikbaar, er dwalen er al een behoorlijk aantal rond over het internet. De overige eigenschappen van de chip:- Only 29 Easy To Solder Wires

- NEW No-Patch Hack - boots all games without any patches

- All online gaming possibilities tested with no spy issues

- Can use ANY cheap unbranded general purpose DVDR media

- Manual switching of kernels for stability

- All wiring points are VERY easy - no IC's to solder to - all presoldered pads.

- Modified XBE's and custom code can boot

- Macrovision Disabled (NO Extra Wires)

- DVD Reset Enabled

- Enigmah will support by releasing our own software (e.g. Video Mode Selector)

- Future custom software is being worked on as we speak - ALL to be released for free

- Low Power Consumption for future stability (only 3.25 volts !)

Zoals je ziet is de chip erg klein, dat scheelt een hoop verzendkosten. Of de chip nog lang te koop zal zijn is maar de vraag, aangezien Sony de Messiah modchip al heeft weten te verslaan. Het is te hopen voor Microsoft, en de gamesindustrie in het algemeen, dat de software verkopen hier niet onder gaan lijden. Met dank aan Max payne, CHB, Michael Kaandorp, Fliepke, ThaJunior én Mr Glass voor het volgooien van onze submit met dit nieuwtje.