Tijdens de E3-persconferentie heeft Microsoft aangekondigd dit najaar te komen met een totaal nieuw uiterlijk voor het Xbox 360-dashboard. Er zullen bovendien veel extra dingen worden toegevoegd om de functionaliteit te verbeteren. Zo is de grootste vernieuwing de mogelijkheid om parties te maken. Dit houdt in dat de lang verwachte mogelijkheid om met meer mensen tegelijkertijd te chatten eindelijk zal worden geïntroduceerd.

Deze party-mode stelt spelers ook in staat met een groep een game te beginnen zonder terug te gaan naar het hoofdmenu. Het zal zelfs mogelijk zijn met meerdere mensen een film te kijken die via Xbox Live is gedownload. In samenwerking met Endemol (van o.a. Big Brother) worden er speciaal gameshows gemaakt voor deze parties, waarvan 1 tegen 100 de eerste zal zijn.

De nieuwe stijl focust zich dus op het sociale aspect van Xbox Live. Dit gaat gepaard met de mogelijkheid om een geanimeerde 3d avatar te maken, welke wel heel erg verdacht lijkt op Nintendo's Mii. De avatar zullen te zien zijn in games als Uno en andere Xbox Live Arcade-games. De Mii-too (hoe verzint ie het) zal bovendien volledig worden geïntegreerd in het Xbox 360-dashboard, waardoor de avatars van mensen uit je vriendenlijst verschijnen als deze online komen.

Update: Gamescoreblog weet te melden dat met de update dit najaar games kunnen  worden gekopieerd naar de harde schijf van de Xbox 360. Laadtijden en slijtage van de diskdrive worden hiermee gereduceerd. Marketplace content zal bovendien via Xbox.com naar de PC worden gedownload alvorens dit naar de Xbox 360 over te hevelen. De ouderwetse dashboard-blades zullen blijven en de in-game kan via de guide toegang worden gekregen naar alle functies van de het dashboard.