Xbox-controller om Pride-maand te vieren onthuld

Xbox-controller om Pride-maand te vieren onthuld

Microsoft komt met een Xbox-controller die is ontworpen om Pride-maand te vieren.

De controller werd onthuld door Kate Rayner, technisch directeur van The Coalition, op Xbox Wire. Mensen kunnen vanaf 9 juni hun unieke Pride-controller samenstellen op Xbox Design Lab, waar ze zelf de kleuren kunnen bepalen om in de controller te laten graveren.

“Het ontwerp van de Pride-controller van dit jaar brengt 34 community flags op een fijne manier samen. Ze vieren de complexiteit en kracht van de vele LGBTQ plus-gemeenschap te vieren."

Juni staat in vele westerse landen inmiddels bekend als Pride-maand, waarmee de seksuele- en genderdiversiteit en -inclusiviteit wordt gevierd. De speciale Xbox-controller is niet de enige manier waarop er binnen de game-industrie aandacht aan wordt besteed. Zo kan Dontnod's Tell Me Why gratis worden gedownload, ontvangen spelers van Forza Motorsport 7, Forza Horizon 4 en 5 gratis stickers in het Pride-thema en krijgen Halo Infinite-spelers ook een speciaal logo.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Kijkend naar het uiterlijk vind ik alleen de knoppen mooi rechts. beetje snes. Had echt veel mooier gekund denk.

0
test

rainbow capitalism.

0
test

@ali3n8tor nou en? Waarom mogen bedrijven er niet op meeliften?

0
test

@Aerofox81 Zoek eens bij google image search op "pride month brands middle east" Makkelijk scoren en centjes verdienen in landen waar de ruimte voor een Pride-maand is, maar zwijgen in gebieden waar je met geen mogelijkheid uit de kast kunt komen zonder gevaar voor eigen leven.

0

Aanbevolen voor jou