De officiele cijfers zijn nog niet binnen maar verwacht wordt dat er de eerste dag 300 duizend Xbox'en over de toonbank gegaan zijn in Amerika. Dit is gelijk aan het aantal dat beschikbaar was. Gepland waren 600 duizend eenheden, helaas ging de productie hier niet snel genoeg voor.

De launch was niet zo een grote chaos als we bij de PS2 zagen, maar mag zeker wel succesvol genoemd worden. Nu is het alleen nog even afwachten wat de GameCube in Amerika gaat doen.

SPOnG maakt nog de slimme opmerking dat de gamesindustrie maar weer eens erg stabiel blijkt te zijn. Ondanks de aankomende recessie van de wereldeconomie gaat het toch erg goed met de games. Dit heeft ook te maken met de aanslagen, waardoor de mensen in Amerika veel minder buiten de deur komen en dus meer gamen.Reports are emerging that American retail almost completely sold out of Xbox hardware units on day one. Although figures will not be released until next week, it is widely expected that Microsoft will announce that it has sold over 300,000 machines on the first day of sale.

De officiele cijfers zullen binnenkort bekend gemaakt worden.

Onze dank gaat uit naar chrisvr2000 die dit nieuws wist te melden.