Xbox-baas zegt dat streaming traditionele games niet vervangt | Gamer.nl

Xbox-baas zegt dat streaming traditionele games niet vervangt | Gamer.nl

De baas van Xbox- Phil Spencer, zegt dat het streamen van games voorlopig niet de traditionele games gaat vervangen. Spencer deed deze uitspraak tijdens een interview met de Mexicaanse website LevelUp.

In het werd Spencer gevraagd over de toekomst van cloud-technologie en het streamen van games. Hierbij werd de vraag gesteld of de tijd was aangebroken waarbij spelers een voorkeur krijgen om games te spelen op schermen via servers en dat daarmee consoles kunnen verdwijnen.

Op deze vraag antwoordde Spencer volmondig dat hij dat niet het geval vindt. Daaraan voegt hij toe dat het streamen van games in sommige scènario's beter is om een game te streamen. Echter is dit niet altijd het geval. "Niet alle apparaten zijn in staat om de meest vereisende games te spelen, dus biedt het streamen van die games uitkomst. Toch denk ik dat voor de komende jaren het een betere keuze is om de game te downloaden en dan te spelen", aldus Spencer.

Project xCloud

Daaraan voegt Spencer toe dat het streamen van games volgens hem niet bestemd is voor een toekomst waarbij het ma aal wordt gebruikt door spelers en het niet consoles gaat vervangen. 'Het gaat erom dat de speler een keuze heeft en niet om het andere van vandaag te vervangen.'

Eerder kondigde Microsoft een streamingdienst aan voor games genaamd Project xCloud. Met deze dienst wordt het mogelijk om console-games naar mobiele apparaten te brengen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou