Xbox-baas verwacht steeds minder exclusieve games in de toekomst

Xbox-baas verwacht steeds minder exclusieve games in de toekomst

Xbox-topman Phil Spencer verwacht dat games die exclusief op één systeem uitkomen steeds schaarster worden in de toekomst.

Dat meldt hij in een interview met Bloomberg. Volgens hem "gaan we steeds minder" console exclusives zien. Multiplatformgames zullen er samen met cross-play volgens hem voor zorgen dat meer mensen van games kunnen genieten. "Misschien koop je een Xbox en ik koop een PlayStation en onze kinderen willen tegen elkaar spelen en dat kunnen ze niet omdat ze het verkeerde stuk plastic aan hun televisie hebben hangen."

Hij vervolgt: "We willen dat er meer spelers komen, dat mensen zich veilig voelen wanneer ze gamen en dat ze hun vrienden kunnen vinden en met ze kunnen spelen, ongeacht op welk apparaat - ik denk dat dit op de lange termijn goed is voor de industrie. En misschien vinden op de korte termijn sommige mensen binnen sommige bedrijven dat niet zo fijn. Maar ik denk dat we over die bult weten te komen en onze industrie kunnen laten groeien."

Microsoft brengt al diens Xbox-games ook op pc uit. Daarnaast heeft het bedrijf al uitgesproken dat het de Call of Duty-franchise multiplatform wil houden nadat Activision Blizzard gekocht wordt door het bedrijf. Minecraft, dat ontwikkeld wordt door Microsoft-studio Mojang, is ook multiplatform.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit soort uitspraken geven me stiekem valse hoop dat ik alsnog ooit Starfield op een PS5 kan spelen.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 Ja dat vrees ik ook. Daarom is het ook valse hoop.

0
test

"This is about delivering great exclusive games on platforms where Game Pass exists" Deze uitspraak deed hij na de overname van Bethesda. Nu zegt hij eigenlijk hetzelfde, toch? Je game is niet per se gebonden aan 1 systeem, maar kan gewoon met je mee binnen het ecosysteem aan devices: console, pc, cloud. Met uitzonderingen voor CoD's van deze wereld.

0

Aanbevolen voor jou