Xbox Adaptive Controller volgens Time een van de meest innovatieve uitvindingen van 2018 | Gamer.nl

Xbox Adaptive Controller volgens Time een van de meest innovatieve uitvindingen van 2018 | Gamer.nl

Time Magazine heeft de Xbox Adaptive Controller benoemd als één van de meest innovatieve uitvindingen van 2018. Per jaar publiceert href="http://time.com/collection/best-inventions-2018/5454205/xbox-adaptive-controller/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Time</a> een lijst met de meest innovatieve uitvindingen van dat jaar.

De Xbox Adaptive Controller werd eerder dit jaar uitgebracht door Microsoft voor mensen met een lichamelijke beperking. De platte controller bevat grote knoppen waardoor het makkelijker is om de knoppen in te klikken. Ook is het toegankelijk voor langere speelse ies en kost het minder kracht om de knoppen in te drukken. Daarnaast is het mogelijk om de controller te verbinden met randapparatuur zoals een voetpedaal. De controller verscheen in september en kost 90 euro.

De controller werd ontwikkeld naar aanleiding van een zogenoemde hackathon en door donaties van groepen, zoals de Cerebral Palsy Foundation. Na de ontwikkeling van de speciale controller doet Xbox designer Chris Kujawski een oproep aan andere partijen om met meer van dit soort oplo ingen te komen. 'Wij hopen dat onze controller een voorbeeld wordt voor het betrekken van zoveel mogelijk spelers in de game-industrie', aldus Kujawski.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou