Het Zweedse Snowcode kondigt vandaag een nieuwe 3rd person actiegame aan voor de Xbox. Het spel, dat schuil gaat onder de tijdelijke titel Resistant, biedt de speler de mogelijkheid de rol van Jack Crowe aan te nemen. Over het plot wil men nog niets kwijt, behalve dat je dingen moet opruimen in de nabije toekomst, wat zoveel inhoudt als dat er geschoten zal moeten worden. Maar wat de motivatie hierachter is, is nog onduidelijk.

Wat wel duidelijk is, is dat men een zeer indrukwekkende game-engine heeft klaargestoomd voor Resistant. Deze kan zowat alles wat je maar wensen kan. Per pixel shading is volledig geimplementeerd en de engine is in staat tot het real-time casten van een ongelimiteerd aantal schaduwen. Water zal op een realistische manier stromen en objecten laten drijven, glas is breekbaar en de scherven zijn opnieuw weer stuk voor stuk breekbaar en kleding zal realistisch scheuren wanneer er kogels doorheen vliegen.

Het hoofdfiguur kan daarnaast een hele reeks moves uit zijn mouw schudden zoals lopen, rennen, bukken, kruipen en vechten, zowel op de vuist in close combat of met hedendaagse en futuristische wapens. Wanneer Resistant zal verschijnen is nog onduidelijk, doch lees hier meer over deze game.