De website heeft hierover documentatie online gezet, naar verluidt afkomstig uit de interface van een Xbox 720-ontwikkelaarskit. Hierin wordt gesteld dat de nieuwe spelcomputer van Microsoft wel een blu-ray drive heeft, maar dat deze niet gebruikt wordt om games af te spelen. Wel zou het mogelijk zijn om tijdens het installatieproces al aan de slag te gaan met games die op disc staan. 

Altijd online-functie

De nieuwe console zou verder verschillende instellingen voor stroomverbruik hebben, waarmee de gebruiker het apparaat altijd aan kan laten staan. Hierdoor worden updates voor hard- en software op de achtergrond gedownload, bijvoorbeeld wanneer de speler afwezig is. Op die manier hoeft de gebruiker niet meer te wachten totdat patches gedownload zijn of de console opnieuw opgestart is.

Kinect

De Durango heeft ook een meegeleverde Kinect-sensor. De technologie van het apparaat kan diepte beter inschatten, heeft een infraroodsensor voor slecht belichte omgevingen en kent een breder blikveld zodat het beter geschikt is voor gebruik in een kleine ruimte. Deze informatie is nog niet bevestigd door Microsoft, maar VGLeaks is betrouwbaar gebleken op het gebied van hardware, zoals over de specificaties van de PS4. De documentatie die het onlangs lekte, is echter wel van een jaar geleden en kan dus inmiddels gedateerd zijn.