Xbox 360 vestigt nieuw verkooprecord door Black Friday | Gamer.nl

Xbox 360 vestigt nieuw verkooprecord door Black Friday | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Aan het begin van zijn zevende levensjaar heeft de Xbox 360 zojuist zijn beste verkoopweek gehad in de geschiedenis van Xbox", schrijft Hryb. Er zijn 960 duizend spelcomputers verkocht, 800 duizend daarvan zijn binnen 24 uur over de toonbank gegaan. Met 750 duizend verkopen bleek ook Kinect een succes, zo meldt Microsoft.

Het verkoopsucces komt grotendeels door Black Friday. Dit is de vrijdag direct na Thanksgiving, waarop veel Amerikanen hun kerstinkopen doen. Winkels stunten op die dag met grote kortingen, wat tot extreme drukte leidt. Door de koopjesjacht ontstaan er vaak ongeregeldheden. Zo is er melding gemaakt van een vrouw die andere klanten met pepperspray in hun gezicht spoot om een goedkope Xbox 360 te pakken te krijgen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou