De wonderen zijn de wereld nog niet uit, zo bleek vandaag. De Xbox 360 heeft het namelijk voor elkaar gekregen om de meeste consoles te verkopen... in Japan!

De Xbox 360 heeft de afgelopen jaren nauwelijks een voet aan de grond kunnen zetten op het Aziatische eiland, maar het ging de afgelopen weken al iets beter. Toen Tales of Vesperia enkele weken geleden in de Japanse winkelschappen verscheen ontstond er een ware hype rondom het apparaat van Microsoft, waardoor de weinige Xboxen die er te vinden waren volledig uitverkocht raakten. De volgende weken werd de Xbox 360 echter weer amper verkocht, zij het omdat de console nergens te vinden was.

Toen op elf september, minder dan een week geleden dus, de nieuwe prijsverlaging ingevoerd werd, was de voorraad gelukkig weer op sterkte. Dit lijkt eindelijk een gewenst effect te hebben gehad, want de Xbox 360 heeft deze week zelfs meer consoles verkocht dan de Nintendo Wii. Het aantal verkochte consoles zag er als volgt uit.

Xbox 360: 28.681 exemplarenNintendo Wii: 27.057 exemplarenPlayStation 3: 8.050 exemplarenEn dat terwijl de Xbox 360 vorige week niet meer dan 843 exemplaren wist te verkopen. In hoeverre de Japanse storm op de console van Microsoft blijft aanhouden valt nog te bezien, maar wat vaststaat is dat dit een hele bijzondere week is voor Microsoft Japan.