Na weken speculatie over welk nieuw video gameplatform de meeste waar voor haar geld zal bieden, heeft Microsoft zojuist bekend gemaakt dat de consumenten vanaf dit najaar al voor €299,99 een Xbox 360 in huis kunnen hebben. Voor gamers en consumenten die op zoek zijn naar de ultieme bleving op het gebied van digitale games en entertainment, heeft Microsoft ook een model aangekondigd dat wordt geleverd met extra accessoires voor €399,99.

De Xbox 360 en Xbox 360 Core System zullen eind dit jaar tegelijkertijd gelanceerd worden in Europa, Noord Amerika en Japan. Dit is maanden eerder dan de concurrentie en tevens de eerste keer dat een console in drie regio's tegelijkertijd gelanceerd wordt. “De pure entertainmentwaarde van de Xbox 360 kan niet genoeg benadrukt worden”, zegt Robbie Bach, Microsofts Chief Xbox Officer. “Het systeem heeft niet alleen de kracht voor overweldigende graphics, audio en online-play, het is ook intelligent genoeg om te dienen als een compleet entertainmentapparaat dat CD's, DVD's, MP3's en digitale content kan afspelen van een reeks apparaten, inclusief MP3-spelers en digitale camera's.”Met de ingebouwde Ethernet-poort en het gratis instaplidmaatschap van Xbox Live, kunnen spelers met hun Xbox 360 meteen gebruik maken van Xbox Live. Met Xbox Live en het 'Silver'-abonnement dat bij beide Xbox 360-producten wordt meegeleverd, kunnen gamers online met vrienden chatten, hun persoonlijke gamerprofielen samenstellen en uitwisselen, tekst- en spraakberichten uitwisselen, en via Xbox Live Marketplace nieuwe content downloaden, zoals game-demo's, trailers en leuke Xbox Live Arcade games. Leden die een 'Gold'-lidmaatschap nemen, krijgen daarnaast toegang tot online multiplayer-gaming in hun favoriete games en vele leuke extra's, zoals wereldwijde toernooien en de kans om online tegen allerlei beroemdheden te spelen. Ook maken ze kans op grote prijzen.

Voor gamers die meteen de ultieme beleving (en de beste waarde) willen, is er de Xbox 360, voor €399,99. Deze premium editie - die zich onderscheidt door metallic details op de console - is helemaal klaar voor de ultieme gamebeleving, met extra onderdelen en accessoires die los ruim €200 zouden kosten.

- Xbox 360 Hard Drive (20 GB)

-Xbox 360 Wireless Controller

- Xbox 360 Faceplate

- Xbox 360 Headset

- Xbox 360 Component HD-AV Cable

- Xbox Live Silver-lidmaatschap

- Bonus Media Remote

Voor €299,99 bevat de Xbox 360 Core System al het nodige om meteen in de next-generation games en media te duiken. Dit systeem is volledig uit te breiden om de Xbox 360 op zijn best te kunnen beleven:

- Xbox 360 Controller

- Xbox 360 Faceplate

- Xbox 360 Standard AV Cable

De Xbox 360 console kan op vele manieren aangepast en uitgebreid worden. Met een reeks Xbox 360-accessoires kunnen gamers hun systeem helemaal aanpassen aan hun eigen wensen en persoonlijke smaak. Naast een snel groeiende collectie opvallende Faceplates (€19,99), de Xbox 360 Controller (€34,99) en Component HD-AV Cable (€29,99) zijn er tal van accessoires verkrijgbaar.