Niet al te lang geleden kon je nog op de site lezen dat de multiplayer patch voor Call of Duty 4 op de Xbox 360 klaar was en louter nog moest worden goedgekeurd door Microsoft. Dat betekende niet dat hij ook daadwerkelijk downloadbaar was.

Anyhow, vanaf nu is het dus wel verantwoord om in extase naar je Xbox 360 te sprinten. Inderdaad, je kunt hem nu (geheel automatisch, voor de luie mensen onder ons) binnenhalen. Wat zijn dan de veranderingen?

Een killcam voor je rockets, granaten, airstrikes etc. Daarnaast zullen de WTF?!-momenten die je soms had bij het sniperen niet meer voorkomen, kogels treffen nu ook daadwerkelijk doel. De ACOG-scope is verbeterd qua accuratie, ik ben benieuwd of deze de reddot-scope kan verdringen van zijn onbetwiste eerste plek.

Ook de quickmute optie uit Halo 3 is nu uitoefenbaar in Call of Duty 4. 12-jarige schreeuwende, tergend irritante Amerikanen hebben dus geen bestaansrecht meer. Ook is de hostmigration verbeterd, de 'host ended game' melding komt nog gewoon voor maar je wordt niet uit het potje gekickt, deze start gewoon overnieuw met dezelfde mensen.

Wij zijn erg te spreken over de verbeteringen. Er zijn ook nog wat andere dingen verbeterd zoals meer spawnpoints en een verbeterde spectatorcamera, maar dat vind je het best uit door hem gewoon te downloaden."Get on your feet soldier, we are leaving!"