Eindelijk is hij af, de patch voor Call of Duty 4: Modern Warfare.  Maar voordat je in extase naar je Xbox 360 sprint zal ik je teleur moeten stellen, Microsoft moet de patch eerst nog even goedkeuren voordat hij uiteindelijk downloadbaar is.

De patch belooft een bijzondere te worden en rekent af met vele online ergernissen. Zo zal er een verbeterde killcam komen, waarbij je de weg van de door jou opgevangen granaat letterlijk zal kunnen volgen (hetzelfde geldt voor airstrikes en rocketlaunchers). Ook zullen de snipers aangepast worden waardoor mensen nu ook daadwerkelijk doodgaan wanneer je op ze schiet, Infinity Ward was het blijkbaar met mij eens dat dit namelijk wel handig is bij een 'schietspel'. De spectatorcamera zal ook een kleine update krijgen waardoor je nu door de ogen van de gebruiker (first person view) kan kijken, daarbij is het nu mogelijk zelf de camera te draaien.

Mocht je gek worden van die tergend irritante Amerikanen, de toegevoegde 'quickmute' optie (bekend van Halo 3) moet uitkomst gaan bieden en zal ze direct het zwijgen opleggen. Last but not least zal voortaan de server gewoon doorgaan wanneer de oprichter het potje verlaat. Voorheen was het zo dat het potje onmiddelijk werd stopgezet, wat nogal irritant werd.

Wanneer de patch nu precies verschijnt is nog niet bekend, maar je kunt er gerust van uitgaan dat dit zeer binnenkort is. Over de PS3 patch is net zo min bekend wanneer deze uitkomt, maar dit zal later zijn dan de Xbox 360 patch.