Xbox 360 nieuw doelwit voor hackers | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

De afgelopen weken zijn er verschillende Trojaanse paarden ontdekt die handheld consoles van Sony en Nintendo wisten te infecteren. Hoewel de malware alleen op een aangepaste Sony PSP en Nintendo DS geinstalleerd kon worden, zorgde het er wel voor dat de machines niet meer werkten.

"Videogame consoles zijn niet ontworpen om third-party software te draaien. Om de tot nu toe bekende kwaadaardige code te draaien, moet de eigenaar van de console dit uit eigen wil doen. Hiervoor geldt hetzelfde als met de PC, dat het downloaden en installeren van software die van dubieuze bronnen afkomstig is, een serieus security risico vormt." aldus Luis Corrons van Panda Software.

Gamers staat mogelijk nog veel meer malware te wachten als volgende maand de nieuwe console van Microsoft in de winkels verschijnt, de Xbox 360. Volgens de Spaanse virusbestrijder is de Xbox 360 veel meer op het internet gericht dan andere consoles. "Het heeft veel meer online mogelijkheden en daarom denk ik dat kwaadaardige code meer aanwezig zal zijn dan bij andere systemen" zegt CTO Patrick Hinojosa.

Aanvallers zouden viru en en Trojaanse paarden bijvoorbeeld in "cracks" voor games kunnen verstoppen. Alleen al het feit dat de Xbox door Microsoft gemaakt is zal aanvallers aantrekken. "Er zijn bepaalde groepen mensen die Microsoft niet mogen, en het aantal in de blackhat hackergemeenschap is zelfs groter" gaat Hinojosa verder.Practical tips to prevent attack from videogame console Trojans

- Don't insert UMD disks or memory sticks for PSP or DS cartridges that have not been recorded by an authorized developer.

- Don't establish external communication (USB, IrDA or WiFi) with non-trusted consoles or computers that could transfer unwanted information.

- Don't try to run applications from unauthorized developers on the video console.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou