Altijd weer spannend, de insider info die met geen mogelijkheid officieel bevestigd kan worden. Ditmaal is het de beurt aan een insider die aan de site Engadget. Deze heeft onthuld dat Microsoft bezig is met een nieuwe versie van de Xbox 360 met de codenaam Zephyr. Deze nieuwe Xbox 360 heeft een grotere harde schijf van 120 Gig, een nieuwe en koelere 65nm processor en ook nog eens een digitale HDMI video uitgang. Er is zelfs een foto beschikbaar die dit laatste bevestigt.

Dit alles lijkt vooral gericht te zijn op de multimedia capaciteiten van de Xbox 360. Zo is in Amerika al een download service van start gegaan waarmee HD films direct op de harde schijf van de Xbox 360 gezet kan worden. De kleine HDD die nu wordt aangeboden, heeft lang niet genoeg ruimte voor een dergelijke dienst. Een stillere console (als gevolg van de koelere processor) en HDMI zijn ook grote aanwinsten als het gaat om het kijken van HD films.

Het zou zo eens kunnen zijn dat deze nieuwe Xbox 360 aangekondigd gaat worden tijdens de komende CES beurs die loopt van 8 tot en met 11 januari.