Het mag geen verrassing heten, maar de prijsverlaging van de Xbox 360 lijkt een positief effect op de Europese verkopen te hebben. Waar Sony pas geleden nog beweerde dat de PlayStation 3 300.000 stuks meer had verkocht dan zijn concurrent in Europa lijkt het tij nu namelijk gekeerd. Eurogamer zegt cijfers van het Gfk te hebben gezien, waaruit zou blijken dat de Xbox 360 ruim een miljoen stuks voorligt op de PlayStation 3.

De Britse site wist zijn ogen te leggen op de consoleverkopen van de vijf grootste Europese markten, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje, en hieruit zou blijken dat Microsoft binnen deze vijf markten met een miljoen stuks voorloopt. Hoewel deze cijfers niet het volledige PAL-gebied beschrijven - naast de rest van Europa ontbreekt ook Australië - lijkt het toch minder aannemelijk dat Sony voorligt op zijn concurrent.

Als deze cijfers kloppen, ligt het Japanse bedrijf op de belangrijke markten alleen nog in Japan voor op Microsoft. Eerder deze week verschenen immers ook de Amerikaanse verkoopcijfers en daaruit bleek de Xbox 360 het aantal verkochte PlayStation 3's van die maand flink te overschrijden. Door het ontbreken van duidelijke cijfers, blijft het onduidelijk wie nou echt de marktleider is in Europa.