Na Amerika en Europa is Microsoft's next-gen console, de Xbox 360, nu ook in Japan op de markt gebracht. Hiermee heeft de Amerikaanse softwaregigant in een recordtijd de console wereldwijd op de markt gezet: 18 dagen.Microsoft hield zelf een klein launchevent georganiseerd in de Shibuya Tsutaya Shopping Center, waarbij onder andere Peter Moore aanwezig was. Helaas voor de aanwezigen deed Bill Gates alleen een toespraak op een groot scherm, weliswaar in zijn beste Japans.

De verkoop van de Xbox 360 op de launchlocatie verliep in ieder geval naar wens. Binnen een half uur waren daar alle consoles uitverkocht. Ook op andere locaties in Japan verloopt de verkoop, volgens eerste berichten, naar verwachting.

De Japanse Xbox lanceert met een beperkt aantal launchgames dan in Europa en de VS. Onder andere Every Party, FIFA 06: Road to FIFA World Cup, Ridge Racer 6, Need for Speed Most Wanted, Perfect Dark Zero en Tetris: The Grandmaster Ace zijn in Japan bij de lancering verkrijgbaar. Verwacht wordt dat vooral de games Lost Odyssey en Blue Dragon volgend jaar de populariteit van de Xbox 360 sterk kunnen vergroten.