De trend dat de Xbox 360 relatief gezien de console is met de actiefste gebruikers, is over de eerste zes maanden van 2009 zichtbaar. Daarna volgen de PlayStation 3, originele Xbox, PlayStation 2, de GameCube en als laatste de Nintendo Wii. De Wii-gebruikers maken relatief gezien dus het minst gebruik van hun spelcomputer.

Dit kan verklaard worden door het feit dat de Wii een veel bredere doelgroep bereikt dan de andere spelcomputers, die het apparaat op een andere manier gebruikt. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat de Wii verreweg de meeste vrouwelijke gamers heeft, meer dan PlayStation 3 en Xbox 360 bij elkaar. Op de Wii zijn er aanzienlijk meer vrouwelijke dan mannelijke gebruikers, op de Xbox 360 is dat andersom. Op PlayStation 3 gaat het vrij gelijk op.

Over het afgelopen half jaar hebben Amerikanen gemiddeld 768 minuten op hun spelcomputers gespeeld, blijkt uit de cijfers van Nielsen. Het grootste deel van deze minuten besteedden gamers op PlayStation 2 en Xbox 360.  Wii volgt, ondanks het lage percentage actieve gebruikers, niet ver daarna. De PlayStation 3, Xbox en GameCube sluiten het rijtje af.