Xbox 360 Elite officieel aangekondigd | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Er zijn al een aantal nieuwtjes langs gekomen waarin werd gesproken van een mysterieuze zwarte Xbox 360, maar nu kunnen we met zekerheid zeggen dat de Xbox 360 Elite (die eerder bekend stond als de Zephyr) er echt komt. Vannacht is de  nieuwe versie van Microsoft's console officieel aangekondigd.

De Elite heeft naast een zwart kleurtje ook HDMI en een 120GB harde schijf. Er zullen echter geen nieuwe 65nm CPU's inzitten, geïntegreerde WiFi en geïntegreerde DH DVD drive inzitten. Het totaalpakket komt in een bundel met een Xbox Live trial van een maand voor $479. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je er razendsnel bij moet zijn om de Xbox 360 Elite in handen te krijgen; in tegenstelling tot eerdere berichtgeving gaat het namelijk niet om een limited edition. Dat betekent dat de Elite gewoon naast de normale 360 in de winkels zal liggen.

Nog even alles in het kort:

Een prijskaartje van $479. De Europese prijs is nog niet bekend, maar men kan ervan uitgaan dat deze vrijwel rechtstreeks overgenomen zal worden van de dollar.Eén maand gratis Xbox Live trial.Bijgeleverde 120GB harde schijf. Deze zal ook los verkrijgbaar zijn voor $179 en geleverd worden met een kabel en software om de overgang van de oude 20GB harde schijf vloeibaar te laten verlopen.Met de console zullen component en composite kabels en ook een HDMI kabel worden meegeleverd.Er zal een zwarte draadloze controller (met batterijen) een zwarte headset bijzitten. De laatste is niet draadloos.Aan de zwarte controller, batterijen, headset en Play & Charge kit zal eenzelfde prijskaartje hangen als de acce oires van de normale Xbox 360.De Elite zal 1080p ondersteunen. Het is niet zeker of dat ook geldt voor PCM 5.1, TrueHD, enz.Geen geïntegreerde HD DVD drive. De HD DVD drive is overigens niet in het zwart verkrijgbaar.Geen geïntegreerde WiFi connection.In Amerika en Canada zal de Xbox 360 Elite uitkomen op 29 april. Voor Europa is er nog geen specifieke datum bekend, maar verwacht wordt dat de nieuwe Xbox 360 versie later deze zomer zijn opwachting zal maken.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou