Misschien is de titel van dit nieuwsbericht nogal onduidelijk, maar dat komt omdat er eigenlijk twee nieuwtjes zijn over de Xbox 360 Elite, de verbeterde versie van de spelcomputer van Microsoft. Er is zowel slecht nieuws als goed nieuws. Laten we met het slechte beginnen, want dan houd je het leukste voor het laatste over.

De Xbox 360 Elite heeft een grotere harde schijf en HDMI en heeft bovendien vernieuwde hardware die een aantal problemen moet tegengaan wat betreft betrouwbaarheid. Zo leek de Xbox 360 sneller dan andere consoles kapot te gaan en dat kan natuurlijk niet. Nu de Elite gisteren te koop ligt in Noord-Amerika lijkt hier geen verbetering in te zitten: de eerste kapotte Elite's  zijn al gemeld. De zogenaamde 'red lights of death' waarbij de 360 stopt met functioneren, evenals plotselinge resets en harde geluiden waarbij discs niet gelezen werden, zijn allemaal al gemeld bij de Elite. Hoewel er enkele minieme wijzigingen zijn in de hardware, moeten we nog zien of het aantal kapotte Elite's daardoor minder hoog zal zijn dan het aantal kapotte 'gewone' Xbox 360's.

Dan het goede nieuws, want dat is er ook. Iedereen die zo rijk is dat hij zijn gewone Xbox 360 vervangt voor een Xbox 360 Elite, wil graag de data van de harde schijf  van de gewone Xbox 360 (als je degene hebt met de 20 GB harde schijf dus) overzetten naar de harde schijf van de Xbox 360 Elite. Daarvoor heeft Microsoft een oplossing: ze versturen gratis 'data migration kits'. Dus als je je Xbox 360 met 20 GB harde schijf omwisselt voor de Elite en je wilt je data op je harde schijf overzetten, bestel de kabel dan hier.