Neerlandsch eigen consumentenprogramma Kassa heeft al tweehonderd klachten ontvangen over krassen op de discs van Xbox 360 spellen. Microsoft beweert dat dit veroorzaakt wordt doordat de gebruiker zijn console niet op een stabiele plek zet, waardoor deze ringvormige krassen kunnen ontstaan.

Hardware.info beweert het tegendeel. Zij vonden duidelijke slijtagesporen op de lens van de Xbox drive. Normaal gezien hebben drives kleine stootkussentjes die de lens beschermen tegen contact met de disc. Bij de Xbox drive ontbreken deze kussentjes waardoor de disc in direct contact kan komen met de lens. Hierdoor kunnen deze krassen ontstaan.

Daarnaast deed hardware.info nog een andere interessante ondervinding. Hoewel Microsoft beweert dat het niet uitmaakt of de Xbox horizontaal of verticaal staat blijkt het tegendeel waar. De verticale stand zorgde ervoor dat de Xbox veel meer trilt dan in de horizontale stand.

Microsoft wilde verder geen commentaar geven op deze ondervindingen. Geen enkele consument heeft tot nog toe zijn spellen vergoed gekregen. In een aantal gevallen werd de Xbox wel omgewisseld, maar deze consumenten kregen dan geen nieuwe Xbox, maar een gerepareerde. Kassa roept op om alle problemen met je Xbox 360 te rapporteren via hun site.

Update van Frans: Toch krasjes? Vergeet de tandpasta truc niet! Met dank aan kw_nl voor het melden van dit nieuws.